El jutge denega les mesures cautelars sol·licitades pel regidor del Grup Municipal JSF

El jutge denega les mesures cautelars sol·licitades pel regidor del Grup Municipal JSF

El dia 19 d’octubre de 2016 els tres membres de la coalició electoral Junts per Sant Feliu: Raul Vaos, Sonia Moyano i Pau Taxonera, víctimes de la demanda judicial interposada pel regidor Sr. Luis Serrano Quadra, van tenir notícia del resultat de la vista judicial de les mesures cautelars sol·licitades per l’esmentat regidor. L’Acte judicial (2016.10.17) – Peça separada de mesures cautelars Nº 406/2016 – és clar, denega les mesures cautelars i condemna en costes al demandant Sr. Luis Serrano.

L’Ajuntament de Sant Feliu pot resoldre la petició que el regidor passi a la condició de no adscrit.

Aquesta resolució judicial, evidencia que no hi ha cap motiu que impedeixi que l’Ajuntament de Sant Feliu pugui abordar i resoldre l’expedient administratiu que es va iniciar en data 2016.09.16, un cop culminat el procés d’expulsió aprovat en una assemblea general de JSF celebrada el 2016.07.19, on se sol·licitava a l’Ajuntament de Sant Feliu, entre altres temes, la supressió del grup municipal i que el Sr. Luis Serrano passés a la condició de regidor no adscrit.

Es fa justícia:

La notícia ha estat molt ben rebuda per membres de la candidatura electoral JSF, els partits Equo i Pirates de Catalunya, i per les persones afectades. Els diversos actors consideren que es fa justícia, ja que encara que l’Acte judicial també ha determinat la competència de la jurisdicció civil per al coneixement i resolució sobre la causa principal “al·legació de suposada indefensió del demandant en el procés d’expulsió”, confien que quan se celebri el judici, finalment guanyi la democràcia i la transparència, ja que l’expulsió de l’esmentat regidor es va realitzar complint amb la normativa, obrint un expedient disciplinari contradictori que es va resoldre en l’assemblea general de la llista electoral de JSF, sense cap vot en contra.

Més política i més transparència:

Si alguna cosa està demostrant aquest procediment, és que mai s’hauria d’haver judicialitzat un tema que està en l’àmbit de la política i que té a veure amb la responsabilitat que té el càrrec electe amb les 1.258 persones que el van votar i amb la candidatura que li pujar al lloc. Quan no es compleix amb els compromisos contrets d’aplicació del codi ètic (és més nega la seva existència), de defensa del programa electoral, no reconeix al representant legal de JSF i no manté unes bones pràctiques, el més adequat, per dignitat, és anar-se’n a casa. Encara que sempre li quedarà l’opció de passar a regidor no adscrit.

instancia-cautelares002
¿Tot per conservar la butaca?

Aquesta batalla legal empresa pel regidor Sr. Luis Serrano, és un intent, per tots els mitjans de mantenir-se en el lloc, d’intentar seguir emparant-se en el paraigua de la coalició electoral JSF, i sobretot de continuar mantenint la seva remuneració econòmica i estatus (grup municipal), el que l’ha portat a demanar a tres persones que al costat dels ciutadans que els van votar, són les veritables víctimes de les seves pretensions.

Aquestes tres persones, víctimes de la demanda, s’han vist embarcades en la necessitat de recaptar fons econòmics per garantir la seva defensa jurídica, encara que és evident que aquesta situació també els afecta en el personal i emocional (preocupacions, estrès, etc.).

L’Acte judicial posa algunes coses al seu lloc:

El dia 17/19/2016, l’Acte judicial va denegar la pretensió del Sr. Luis Serrano Quadra sobre les mesures cautelars i el va condemnar a les costes judicials. És un pas fonamental per posar les coses al seu lloc. No obstant això, cal esperar que se celebri el judici sobre la causa principal, estem a l’espera que la justícia decideixi. No obstant això, el que ja ha quedat de manifest, és que la candidatura electoral JSF no vol veure representada pel regidor Sr. Luis Serrano, i que ho va demostrar votant la seva expulsió en assemblea i en la protesta silenciosa expressada en el ple de l’ajuntament del mes de setembre.

El nostre compromís amb la transparència i la democràcia del grup municipal JSF

Ens felicitem per aquesta decisió judicial, tot i que som conscients que encara queda bastant camí per fer. També, i sobretot pensant en les persones que van votar a JSF, ens reafirmem en el nostre compromís indestructible per la democratització i transparència del Grup Municipal Junts per Sant Feliu, format pel Sr. Luis Serrano Quadra, que segueix prenent decisions de forma unipersonal i sense consultar a la Coalició que el va ajudar a obtenir l’acta, ni tan sols basant-se en els pilars ideològics i de respecte a la ciutadania pels quals es va votar. Per això, amb la resolució del present Acte judicial, l’Ajuntament de Sant Feliu pot procedir a resoldre l’expedient administratiu de petició de supressió d’aquest grup municipal, i que el Sr. Luis Serrano pas a la condició de regidor no adscrit.

Tot el suport a les persones demandes i el nostre compromís amb el municipalisme.

La Coalició Junts per Sant Feliu, seguirà donant suport (a tots els nivells), a les tres persones de la coalició demandades pel regidor, i continuarà amb les campanyes d’informació i mobilització política en la defensa dels afectats i dels valors de la ètica i la transparència política municipalista. Seguirem defensant el programa i codi ètic pel qual ens van votar molts ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Amb data d’avui 2016.10.26, Pau Taxonera, representant legal de la Coalició Junts per Sant Feliu, juntament amb alguns membres de la mateixa, ha presentat còpia de la interlocutòria judicial a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

instancia-cautelares003

Comments are closed.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies