EQUO espera que la sentència del TC sobre les curses de braus a Catalunya no contradigui el sentir de la majoria social

Arran de la informació publicada per La Vanguardia sobre la possible sentència del Tribunal Constitucional que anul·laria la prohibició dels braus a Catalunya, anunci previst per avui i que ha estat posposat, des d’EQUO recorden que cal tenir en compte que la decisió del Parlament català es va produir gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular que demanava la prohibició a Catalunya de les curses de braus i que hi ha una clara majoria social a Catalunya a favor de la prohibició.

Pel partit verd aquesta possible decisió s’emmarca en el context de recursos creuats davant del Tribunal Constitucional per part del govern del Partit Popular i de la Generalitat. Encara que, EQUO recorda que els serveis jurídics del Parlament van analitzar i van afirmar que es tenien les competències per poder prendre la decisió.

En paraules del coportaveu d’EQUO Catalunya, Toni Ribas, “El govern aprofita les circumstàncies i suma aquest a altres recursos amb que pretén dificultar l’autogovern i alimentar el victimisme de la Generalitat, posant de pas un altre obstacle a la resolució del conflicte sobiranista. Considerem que això és un episodi més de l’escalada d’actes irresponsables d’aquest govern, que sempre busca resoldre als tribunals el que és incapaç de resoldre políticament”.

Igualment, des d’EQUO lamenten que es posin per davant aquests objectius al benestar i els drets dels animals. La formació recorda que hi ha altres lleis de protecció animal a nivell autonòmic que han suposat “de facto” la fi de les curses de braus que no han estat recorregudes davant del Tribunal Constitucional.

“Creiem que la progressiva desaparició de la tauromàquia és un exemple de societats que avancen perquè inclouen entre els seus valors el respecte als animals, i per aquí volem que discorri la nostra” ha declarat Anabel Marín d’EQUO Animals. “Esperarem la sentència definitiva, si es confirma aquesta informació serà una mala notícia per als drets dels animals; però tot i així existeixen altres recursos i accions. Estem segures que les curses de braus no tornaran a Catalunya “.

Comments are closed.