EQUO recolza la candidatura de Catalunya en Comú per a les eleccions del 21D  

EQUO mostra el seu suport a la candidatura de Catalunya en Comú i al coportaveu d’EQUO Catalunya, Toni Ribas, que forma part de la llista i participarà durant la campanya electoral del 21-D per continuar consolidant aquest espai polític en tot el territori català i amb l’objectiu de posar a la ciutadania en el centre de totes les polítiques.

EQUO també recolza la proposta per un Nou Acord català que avanci cap a una Catalunya que blindi els drets socials (educació, treball digne, sanitat, cultura, etc), recuperi la sobirania sobre les qüestions estratègiques (aigua, energia, economia…), reforci la seva base municipal (amb més competència i autonomia local), sigui ben present en les decisions europees i tingui una hisenda pròpia fonamentada sota els paràmetres de l’equitat, la solidaritat i la justícia interterritorial.

Paral·lelament se seguirà treballant per la celebració d’un referèndum acordat per assegurar les màximes garanties democràtiques, que interpel·li a les majories i tingui reconeixement internacional, mitjançant un Pacte de Claredat, amb el que intepel·lem a totes les forces democràtiques pel dret a decidir.

En aquest sentit, el coportaveu d’EQUO Catalunya insisteix que a l’1 d’octubre “ha quedat demostrat que la ciutadania de Catalunya vol expresar-se i opinar sobre la forma de relacionar-se amb l’estat espanyol” per la qual cosa des de la candidatura d’EQUO a Catalunya en Comú es defensa l’articulació “d’un referèndum acordat i pactat amb una pregunta que satisfagui a tothom i que inclogui tota la ciutadania catalana, amb totes les opcions sobre tipus de relacions amb l’estat espanyol i que realment interpel·li a tota la ciutadania de Catalunya”.

EQUO defensa una reforma de la Constitució “on les diferents nacionalitats de l’estat espanyol s’hi sentin representades“. “En aquest sentit, -afegeix Ribas-, cal iniciar una negociació, no amb els actors actuals, que han demostrat la seva incapacitat de diàleg fins ara, si no amb altres persones que poden dur a terme aquest diàleg i acordar una consulta on la ciutadania de Catalunya pot expressar la seva voluntat“.

Una proposta que, com defensa EQUO en suport a la candidatura de Catalunya en Comú, s’ha de fer des de les àmplies majories, el 80%, i consensos de país per recuperar les institucions catalanes i avançar cap a més autogovern i una relació bilateral.

Candidatura Catalunya en comu Aquest nou Nou Acord català, que ha de sorgir d’una xarxa d’assemblees de debat ciutadà, hauria de ser definit pel Parlament i referendat per la gent, i establirà una relació bilateral amb l’Estat, “fent que els governs català i espanyol es tractin en igualtat de condicions, de tu a tu”.

De forma paral·lela s’impulsarà amb les diverses forces polítiques aliades un canvi plurinacional de l’estat espanyol, així com les modificacions legislatives més urgents per assegurar una vida digna (reforma laboral, pensions…), amb més democràcia (ley mordaza, reforma TC) i protecció dels serveis públics (LOMCE, retallades…)

EQUO a Catalunya en Comú

Al igual que altres formacions que també participen a la confluència, Equo Catalunya manté la seva entitat pròpia i les seves activitats com a partit polític. Els càrrecs electes d’EQUO i el seu coportaveu a Catalunya, Toni Ribas, participaran durant la campanya electoral del 21-D per seguir consolidant aquest espai polític a tot el territori català amb l’objectiu de posar a la ciutadania en el centre de totes les polítiques.

Notícies relacionades

 

Comments are closed.