Davant els resultats del 21D: EQUO Catalunya seguirà treballant per confluir amb la força de govern que prioritzi els drets socials”

Des d’EQUO volem subratllar l’alta participació que han tingut aquestes eleccions catalanes; però, la formació Catalunya en Comú-Podem, de la qual formàvem part, no ha obtingut els resultats esperats.

Barcelona, ​​22 de desembre de 2017. Novament la polarització entre DUI i 155 ha tornat a penalitzar el vot dels que hem fet servir altres factors: els drets de les persones, la lluita contra la corrupció, o la pluralitat de la societat catalana i espanyola.

Es torna a repetir l’escenari que es va viure el 2015: Les forces independentistes guanyen en escons, no en vots. Aquest és un resultat que obliga a tots a dialogar de manera seriosa, per poder arribar a resoldre un problema que s’ha enquistat en tots dos blocs, amb un referèndum pactat. Això requereix molt diàleg per propiciar el marc per a un debat profund i rigorós, lluny de les trinxeres, en la societat espanyola i catalana.

Ens cal, en tot aquest procés, tornar a posar els drets de les persones en el centre, ja que porten molt temps amagats sota les banderes, i continuar construint l’espai de confluència en el que venim cooperant.

En paraules de Toni Ribas, coportaveu d’EQUO Catalunya i candidat per Barcelona, ​​”L’altíssima participació és un signe de que la gent tenia moltes ganes de pronunciar-se davant la situació generada per l’aplicació de l’article 155. Els resultats han donat la victòria -no molt sorpresiva- a Ciutadans, i això pot ser interpretat com que per a molta gent l’aplicació del 155 és un mal menor davant la DUI. L’independentisme manté la majoria tot i que perd escons i té possibilitat de formar govern i investir President. Pel que fa als Comuns, al·ludint al nostre lema, podem dir que “no tenim la clau” per decidir res. Es pretenia pujar posicions però els 8 escons i els resultats de les altres forces no ens permeten ser clau per decidir el govern de Catalunya. L’alta polarització ha causat aquest nou panorama polític, on si bé és cert que el bloc independentista pot dir que han derrocat el 155, també ho és que segueixen en el seu sostre electoral dels dos milions de vots, i que la força més votada és un partit que va néixer per combatre el catalanisme. Elements de reflexió per a tots“.

Comments are closed.