Arriba la Primavera Europea

Amb l’objectiu de construir una Europa per a les Persones, “Primavera Europea” és el nom escollit per la coalició en la que ens presentem als comicis de maig.

La coalició la formen EQUO, Compromís, Chunta Aragonesista, Democracia Participativa, Por un Mundo Mas Justo, Partido Castellano, Caballas i SIEX (Socialistas Independientes de Extremadura).

En el manifest difós al web primaveraeuropea.eu s’han exposat els deu punts clau consensuats per la coalició : Rescatem Persones, Democràcia Real, Solidaritat, Europa dels Pobles, Drets, Economia Verda, Joves amb Futur, “No Devem, No Paguem”, Europa sostenible i Fraternitat Global .

L’objectiu de Primavera Europea  és plantejar una alternativa a un austericidi que empobreix milions de persones i hipoteca el futur dels joves. Per això, i a través de la ciutadania, hem decidit passar a l’ofensiva i reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat .

Un altre punt clau és fomentar la mobilització i el vot per posar a Europa del costat de la ciutadania i no dels mercats i la Troika. I és que més del 80 % de la nostra legislació ve imposada des de Brussel·les. A més, la UE constitueix un espai idoni per combatre reptes globals com la regulació dels mercats financers, el canvi climàtic i els populismes xenòfobs i anti – europeus.