Molta violència i poca comunicació

 

Des d’Equo Catalunya volem celebrar i donar suport a la lluita veïnal que des de fa dies es desenvolupa al barri de Sants en defensa del centre comunitari Can Vies , desallotjat i destruït per l’Ajuntament de Barcelona . L’excés de violència emprat per part dels Mossos d’ Esquadra per al desallotjament de Can Vies , primer, i durant les manifestacions públiques  després, així com la magnitud del conflicte indiquen una desconnexió preocupant entre l’actual govern de la ciutat i els seus ciutadans .

Volem unir-nos a l’exigència de dimissió de l’alcalde Trias i del regidor del districte, Jordi Martí, formulada per la plataforma en defensa de Can Vies .

Sol·licitem a l’Ajuntament de Barcelona que pari en l’intent de desallotjar Can Vies i comenci a replantejar-se els districtes facilitant més habitatges per al desenvolupament d’iniciatives veïnals, molt necessàries per al manteniment del teixit associatiu i de les xarxes ciutadanes que mantenen els barris en temps de crisi. Sol·licitem a l’Ajuntament de Barcelona que segui a dialogar amb els veïns en igualtat, que en comptes d’enretirar espais faciliti vies de millora dels espais ciutadans. Sol·licitem a l’Ajuntament que permeti la reconstrucció del centre i doni suport als veïns en la seva lluita per millorar les condicions de vida del districte.

Demanem a totes les parts implicades, institucions i associacions veïnals que iniciïn un diàleg que permeti concretar el naixement d’un Can Vies millor. Demanem també que no s’identifiqui al moviment de Can Vies amb els actes violents realitzats per un grup petit i concret de persones.

Exigim la posada en llibertat immediata dels veïns arrestats i que cessin les identificacions arbitràries dels ciutadans que es manifesten per defensar els béns comunitaris de la ciutat.