Grans resultats a les eleccions generals

En una jornada històrica que ha acabat amb el bipartidisme, les candidatures on participava Equo han assolit uns grans resultats a les eleccions generals d’ahir.

A Catalunya, En Comú Podem ha guanyat clarament les eleccions amb un 24,7% i un 9% de diferència respecte al segón, ERC. En concret s’han aconseguit 9 diputats per Barcelona i un per Tarragona, Girona i Lleida. El nostre candidat Andrés Romero ha quedat per tant fora del Congrés, doncs anava el 12 per Barcelona. També han estat elegits els 3 senadors que es presentaven.

Aquest resultat consolida a més la posició de Barcelona en Comú i obre la porta a possibles pactes de legislatura amb altres forces d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona, on es governa en minoria.

A la resta de l’estat espanyol, destaca el gran resultat de les candidatures de Podemos, on s’integrava Equo, amb 69 diputats (incloent els de En Comú Podem, Podemos-Compromís i Podemos-En Marea) i convertint-se en la tercera força  En aquestes llistes Equo ha aconseguit tres diputats:  els coportaveus Juantxo Lopez de Uralde i Rosa Martínez han estat elegits per Araba i Bizkaia, i Jorge Luis per Huesca.

Davant d’aquests resultats, ens felicitem per les estratègies de confluència que es demostren positives i útils, i mirem amb optimisme el futur amb 3 diputats ecologistes al congrés dels diputats.

equo_congreso