DEMÀ SERÀ TARD: EQUO CATALUNYA ES SUMA A LA VAGA PEL CLIMA

DEMÀ SERÀ TARD: EQUO CATALUNYA ES SUMA A LA VAGA PEL CLIMA

  • Milers de persones s’uneixen a la Vaga Mundial pel Climaconvocada per Fridays For Future.
  • A Barcelona la Vaga pel Clima té el suportdels grups ecologistes, sindicats i partits polítics, entre d’altres Equo Catalunya.
  • Aquesta vaga demana al Govern de la Generalitat i a l’Estat espanyol que l’emergència climàtica es converteixi en la màxima prioritat.

Barcelona, 27 de setembre de 2019. Des d’Equo Catalunya demanem a la Generalitat mesures pressupuestàries clares, el desenvolupament de la Llei de Canvi Climàtic i la creació d’un departament propi amb recursos per fer front a la crisi climàtica

Les paraules serveixen de poc en el moment actual, es necessiten mesures efectives i reals per duu a terme una transició ecològica amb caràcter urgent. No es una qüestió ideològica ni exclusiva d’un determinat col·lectiu, és un problema global que ens afecta a tots i totes per igual i una de les preocupacions més importants que tenen les persones actualment, com es veu reflectit en els numerosos actes programats per avui a tot el territori català.

La preocupació augmenta, perquè l’Emergència Climática que patim es real. El canvi clímàtic s’ha convertit en una crisi climática, que amenaça les nostres vides y la nostra supervivència com a espècie. No tot està perdut, però.

Encara podem construir un futur millor, sostenible y just entre totes. Tanmateix, per arribar-hi cal aplicar mesures valentes i reals per part dels governs. No podem negar l’Emergència Climàtica i tampoc podem obviar el que es demana als carrers.

Des de fa un any, els joves fan vaga cada divendres exigint un canvi en el sistema per construir aquest futur sostenible i just. Reivindiquem la seva lluita i avui ens unirem a la movilització per inundar els carrers de Barcelona.

  • Des d’EQUO Catalunya volem donar el nostre suport al jovent i recolcem la Vaga pel Clima.
  • Cridem a que tothom es sumi aquest vespre, l’Emergència Climàtica ens afecta a tots i totes, augmentarà les desigualtats i generarà més crisi econòmica.
  • Exigim que la Generalitat y el Govern escoltin als moviments i es prenguin seriosament la Crisi Climática. S’han d’aplicar ja les mesures necesàries, que s’han de dotar de recursos i pressupost.
  • Donarem suport als processos engegats i animem a la ciutadania a sumar-s’hi i continuar les movilitzacions.

EQUO Catalunya és un partit polític verd, les senyes d’identitat del qual són la defensa de la sostenibilidad, la democràcia participativa, la justícia social, l’equitat i els Drets Humans.