EQUO CATALUNYA SEGUIRÀ FORMANT PART DE L’ESPAI DELS COMUNS

Barcelona, 27 de setembre de 2019. Davant l’escenari obert amb l’aparició de “Más País” com un actor de la política estatal, des d’EQUO CATALUNYA volem manifestar el següent:

  • En primer lloc, entenem que qualsevol persona en una democràcia està en el seu dret de presentar-se a les eleccions i explicar les seves propostes electorals.
  • En segon lloc, EQUO CATALUNYA ha treballat colze a colze amb els comuns -un espai divers, verd, transversal i de suma- dels dels inicis. EQUO CATALUNYA defensa las confluències àmplies i el diàleg amb tots els actors de l’esquerra, i per això pertany a BARCELONA EN COMÚ i y CATALUNYA EN COMÚ. Els Comuns representen les forces del canvi a Catalunya i EQUO CATALUNYA continuarà la seva feina dins d’aquest espai.
  • Finalment, pensem que és un error històric que el partit d’Íñigo Errejón no respecti la diversitat dels diferents territoris, i en aquest cas, la singularitat del territori català i la de l’espai dels comuns. Si volem començar una nova experiència en clau federal que sumi, seria un greu error impulsar un partit des de Madrid. L’espai dels comuns representa un espai unitari, plural i català, que és la referència de l’esquerra verda.

EQUO Catalunya és un partit polític verd i les seves senyals d’identitat són la defensa de la sostenibilitat, la democràcia participativa, la justícia social, l’equitat i els Drets Humans.