Solidaritat i diàleg davant d’una sentència injusta i desproporcionada

Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes a fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició, des d’Equo Catalunya:

  • Expressem la nostra sorpresa i preocupació davant una sentència desproporcionada que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició.
  • Condemnem la judicialització de la política iniciada pel govern del PP, així com la violència utilitzada l’1 d’octubre de 2017 contra ciutadans indefensos que volien votar
  • Demanem a totes les forces polítiques i socials una resposta transversal i unànime davant una sentència desproporcionada i injusta, basada en la via del diàleg i les solucions efectives, i demanem defugir d’iniciatives unilaterals que inciten a la divisió o a la confrontació estèril. Ens reafirmem en què la resolució del problema ha de passar pel diàleg, el pacte, rebutjant les vies violentes i les unilaterals.
  • Ens oposem a totes les amenaces d’un altre 155 així com a mobilitzacions violentes com a protesta davant la sentència. Per això ens comprometem a treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític que es viu a Catalunya.

Finalment, expressem la nostra indignació davant unes penes tan altes i desproporcionades i traslladem la nostra solidaritat a les persones condemnades i les seves famílies.