S’ha d’acabar amb els correbous i totes les festes amb maltractament animal

S’ha d’acabar amb els correbous i totes les festes amb maltractament animal

  • El Parlament aprova la proposta de Catalunya en Comú llançada  durant el Debat de Política General per prohibir els correbous.
  • Aquesta decisió genera discrepàncies entre els partits polítics de les Terres de l’Ebre.
  • EQUO Catalunya defensa la prohibició de tots els festejos taurins, unint-se així a la postura de diversos grups ecologistes.

Catalunya, 15 d’octubre de 2019. Des de EQUO Catalunya es demana al Govern de la Generalitat que compleixi amb la proposta aprovada al Parlament i prohibeixi les festes amb bous. La protecció i el benestar dels animals ha d’estar per sobre de tradicions cruels, i aquesta proposta significa un gran avanç en aquesta direcció.

Durant el Debat de Política General del Parlament, els comuns, grup del qual Equo Cat forma part, van defensar una proposta de resolució per prohibir els correbous i la resta d’espectacles amb bous. Aquesta proposta, que finalment va ser aprovada, busca protegir els drets dels animals i progressar cap a una societat més avançada.

La notícia d’aquesta resolució parlamentària, lluny de ser acceptada com l’evolució necessària de la Llei de protecció dels animals en ple segle XXI, s’ha convertit en tota una ofensa per a alguns polítics de les Terres de l’Ebre, regió de Catalunya on més espectacles taurins es duen a terme, i on s’ha evidenciat la doble posició que mantenen estos polítics segons si es troben al territori o al Parlament. Perquè mentre al parlament aproven la resolució, a les Terres de l’Ebre es lamenten i es manifesten contraris buscant excuses por por de perdre vots.

Amb l’excusa de la tradició i de que no s’ha comptat amb l’opinió de la gent del territori, s’estan aixecant veus airades, organitzant un front comú en defensa del correbous. Com si la tradició, per si mateixa, ja justifiqués la perpetuació en el temps d’un acte que no deixa de ser barbàrie. I com si la majoria dels habitants de les 54 poblacions de les Terres de l’Ebre estiguessin d’acord amb aquesta “tradició” anacrònica.  És cert que hi ha gent que vol mantenir-la però és fals que siguin majoria.  També és cert que se’ls sent més, perquè compten amb altaveu institucional local. Evidentment, és cert que l’espectacle no té com a finalitat la mort del bou, però també és fals que l’animal no pateix. I per acabar la llista de certeses i falsedats, fa temps que hi ha debat sobre el tema i els polítics del territori n’estan assabentats.

Per tant, des de EQUO Catalunya requerim:

  1. Que totes les administracions involucrades, autonòmiques i locals, compleixin amb el mandat del Parlament.
  2. Que s’acabi immediatament, no només amb els correbous i amb tots els festejos amb bous, sinó també amb tots els festejos on es produeix maltractament animal.
  3. Que es deixi d’usar l’excusa de la “tradició” per legitimar actes de maltractament animal i que s’eduqui en el respecte i la no violència cap a tots els animals.
  4. Que s’impulsin altre tipus de celebracions i activitats sense violència i maltractament animal.

EQUO Catalunya donarà suport a qualsevol iniciativa política que condueixi a aquests objectius i no donarà suport ni participarà en cap festeig on hi hagi maltractament animal. Per aquests motius donem suport a tots els grups animalistes i col·lectius que s’han mobilitzat en contra d’aquestes celebracions.

EQUO Catalunya és un partit polític verd, les senyes d’identitat són la defensa de la sostenibilitat, la democràcia participativa, la justícia social, l’equitat i els Drets Humans.