Coportaveus i taula territorial

EQUO és un moviment social i polític que basa la seva acció política en la defensa de la sostenibilitat, la democràcia participativa i els drets humans. EQUO aposta per un model econòmic diferent, fet a mesura la ciutadania, basat en la democratització de les institucions financeres, el foment d’ocupacions verdes i una reforma fiscal progressiva que garanteixi la qualitat dels serveis públics.

L’òrgan de coordinació de EQUO a Catalunya és la Taula de Coordinació i els seus coportaveus. Els seus actuals membres van ser triats en paritat de gènere al març de 2018.

Coportaveus

Carolina López

Hola, sóc Carolina López, membre d’Equo Catalunya des del començament i vinculada al partit verd i a l’ecologia política des de fa gairebé 15 anys. Dins del partit sempre m’he relacionat més amb l’àmbit de l’organització federal i fins i tot vaig arribar a ser coportaveu federal després de la dimissió de la Reyes Montiel al 2014. La raó d’aquesta preferència és que no soc nascuda a Catalunya i m’he mogut a cavall entre diferents ciutats als darrers anys. Al 2015, però, vam començar a treballar a Barcelona en Comú i després a Catalunya en Comú, i ara estic molt més arrelada a la política territorial catalana, i és per això i per l’experiència agafada com a consellera del districte de Sants-Montjuïc, que penso que podria aportar molt al projecte d’Equo Catalunya de forma local en el futur immediat.

Crec que Equo s’ha de convertir en un actor fonamental d’influència en les diferents experiències polítiques en les que participem, per canviar el model productiu, el model energètic, la mobilitat, l’agricultura i tantes altres qüestions fonamentals cap a polítiques que per davant de tot defensin el futur del nostre planeta i de tots els éssers vius que hi vivim.

La meva proposta doncs és treballar en Catalunya per guanyar credibilitat i capacitat d’influir en les polítiques municipals i autonòmiques, en la defensa dels principis de l’ecologia política, la igualtat social, el feminisme i la democràcia líquida.

Maurici Dalmau

Professor superior de violí i professor de viola (Conservatori del Liceu de Barcelona). Format en pedagogia del violí i especialitzat en la metodologia finlandesa Colourstrings. Llicenciat en Humanitats (UOC). Màster en Investigació Musical (VIU). Estudis de doctorat en Tecnologia de l’educació (URV). Professor titular de violí al Conservatori de Reus.

Afiliat a EQUO des de la creació del partit el 2011. He estat candidat al Parlament de Catalunya amb la coalició CSQP. Actualment coordino EQUO a Tarragona i participo activament a l’Assemblea de Cambrils, grup municipal amb un regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Cambrils. Crec en l’ecologia política com l’eina transformadora de la societat.

Taula de coordinació

Contxi Gavilan

He decidit fer un pas al capdavant i presentar la meva candidatura a membre de la Taula de Coordinació de EQUO Catalunya.

He tingut la sort de viatjar i bussejar en molts mars, però any rere any, veig amb impotència com els mars on havia bussejat estan més calents, tenen menys peixos i les seves platges i les seves aigües han estat envaïdes pel plàstic. Els oceans estan amenaçats, contaminats per milions de tones de deixalles i pel canvi climàtic. I això ens afecta a totes perquè el nostre Planeta i la nostra societat tal com la coneixem avui dia, depèn de la sostenibilitat dels oceans a causa del seu paper crucial en l’alimentació de milers de milions de persones, la regulació del canvi climàtic i la producció d’oxigen.

Totes sabem que els problemes mediambientals tenen el seu origen en un model de producció i consum gens respectuós amb el planeta. Així que és el moment d’actuar. Cada vegada tenim menys temps, però encara és possible lluitar contra aquesta amenaça si reaccionem i som capaces d’implicar a més persones en les polítiques públiques i de consum.

Em presento a la Taula de Coordinació perquè EQUO segueixi creixent i consolidant-se per ser un agent imprescindible que articuli una majoria social que ens permeti posar el respecte al medi ambient al centre de totes les polítiques, contribuint a construir una societat més justa i sostenible.

David Gámiz Jiménez

Hola a tots. Sóc David Gámiz Jiménez. Lojeño, Granaíno i Andalús. Ara ciutadà Català, i des d’aquí segueixo amb el projecte que tant esperava d’Ecologisme i Política 2.0. De cor artista però per atzars de la vida també Enginyer Tècnic en Disseny Industrial. Amant de les Bandes Sonores, els Videojocs i de l’Art en general. També de la informàtica, la tecnologia i la Ciència. Defensor, usuari i donant de Programari Lliure. Agnòstic. Europeista, de l’Europa dels pobles units, en respecte i solidaritat inter territorial. Amb consciència de classe treballadora, amb valors procedents d’una família d’emprenedors autònoms. Republicà.

Entenc que no podem construir una convivència eficient si no és en harmonia amb la mare terra. Respectar i estimar a aquelles persones diferents per que sense elles no tindríem sentit de vida. Estimar la vida i respectar als morts, en la seva memòria, per la qual cosa van fer per nosaltres abans d’existir i pel que ens pot aportar la seva experiència prèvia. Defensor de la cultura dels territoris, dels idiomes i formes de parlar, de les gents populars que tant han aportat a les nostres cultures.

La meva vinculació amb EQUO va sorgir en ser esperonat pel 15M, al com gràcies finalment vaig fer el pas social cap a la política, graó ineludible per transformar la nostra Societat Democràtica Representativa. Sempre diré que sóc primer del 15M i després EQUO. Progressista i ecologista. Vaig començar en EQUO Granada en l’inici del partit i vaig continuar en EQUO Catalunya des de fa gairebé 7 anys. Des que vaig començar a Granada i ja aquí a Barcelona vaig entendre que per ser un ciutadà polític òptim havia d’aprendre i millorar molt. Per això vaig estar ajudant i aprenent dels nostres germans verds d’ICV en Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Miriam Sivianes Mendía

La meva motivació per unir-me a la Taula de Coordinació passa per l’interès d’impulsar el nostre partit a Catalunya i prioritàriament un “pensament verd” que en realitat va calant progressivament en la societat catalana. Sóc una persona jove i dinàmica que pot aportar idees en el si del partit i dels espais de confluència en els quals treballem. Actualment sóc membre actiu de la Xarxa EQUO Jove i en particular dels equips de comunicació i el GT d’Inclusió.
Em considero algú implicat i responsable, he treballat en algunes iniciatives ciutadanes a Sevilla, com la parada de les tales de la zona del Aljarafe, conjuntament amb militants de Podemos i IU. Els temes amb els quals em sento còmoda treballant són: Defensa dels espais verds urbans, educació en general, i temes d’inclusió des d’una perspectiva cultural- lingüística o de gènere.

David Quiñones Miranda

Des de petit em vaig veure atret per l’ecologia i quan va aparèixer Equo em vaig decidir a prendre part en el seu desenvolupament. Formo part de EquoCat des dels seus inicis en 2011.

Professionalment sóc Enginyer en Electrònica i estic interessat en com certes tecnologies poden fer més sostenible nostra societat. He representat a EquoCat en algunes associacions catalanes per la transició energètica 100% renovable. Una experiència molt enriquidora que ha permès conèixer en profunditat el sistema energètic i les seves problemàtiques ambientals i socials. Ja s’estan aplicant nous models de generació distribuïda i renovable, gestionades democràticament. En aquest sentit, actualment m’estic formant sobre el vehicles elèctric i les noves formes de mobilitat compartida.

Em presento a la Taula de Coordinació de Catalunya per aportar en el desenvolupament de l’ecologia política, amb la pretensió de disposar a Espanya d’un partit verd a l’altura dels més potents d’Europa.

Tresoreria

Ana Belén Álvarez Palomo

Vaig néixer a Màlaga i allí vaig viure fins als 23 anys. Des de llavors he viscut a Barcelona 14 anys i quatre a Holanda. Sóc doctora en bioquímica i he treballat en recerca bàsica. Fa quatre anys vaig realitzar un màster en medi ambient i ara sóc consultora en RSE i sostenibilitat. Ara compagino aquesta dedicació amb el treball d’investigadora en biomedicina. Sóc consumidora de productes ecològics i participo activament en l’associació de pares de l’escola dels meus fills. Tinc dos fills d’11 i 8 anys. He estat voluntària amb Amnistia Internacional i amb Greenpeace.

Sempre he sigut d’esquerres, però no ha estat fins a l’aparició de Equo que m’he sentit identificada amb una proposta política. Crec que una proposta com la de Equo és la que pot portar prosperitat econòmica, social i mediambiental al nostre país. Vaig contactar amb els seguidors de Equo a Catalunya en la primera assemblea (2011) i des de llavors sóc part del grup. Durant un any i mig vaig organitzar les trobades Cerveses Verdes, on ens reuníem mensualment amb professionals i interessats en el medi ambient per parlar cada vegada d’un tema mediambiental. Vull seguir participant com tresorera per ajudar a fer créixer a Equo-Catalunya i fer que es converteixi en una alternativa política amb força al nostre país.